ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Φεστιβάλ ΕΘΝΟΣ 12 Σεπ 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

69 ποιητές από 22 χώρες θα απαγγείλουν ποίηση στην Αθήνα

Όσοι αναρωτιούνται πού είναι οι ποιητές αυτόν τον δύσκολο καιρό, η απάντηση είναι «εδώ».

Εξήντα εννέα ποιητές από είκοσι δύο χώρες θα βρεθούν σε 22 αθηναϊκούς χώρους, από μουσεία μέχρι πλατείες και φυλακές, για να απαγγείλουν ποίηση.

Ο λόγος για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών που παρουσιάζεται από τους διοργανωτές του (Κύκλος Ποιητών) ως μοναδικό στην Ευρώπη, για τη μεγάλη διάρκειά του (7 ημέρες, 23-29 Σεπτεμβρίου) και για το εύρος των χώρων.

Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Νάνος Βαλαωρίτης, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιάννης Δάλλας, Γιάννης Υφαντής, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιώργος Χουλιάρας είναι μερικοί μόνο από τους Έλληνες ποιητές που μαζί με ξένους ομοτέχνους τους από τη Γερμανία και τη Σερβία έως τις ΗΠΑ και το Μεξικό, το Ιράκ και την Τουρκία, θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις και αναγνώσεις, στο Μέγαρο Μουσικής (έναρξη: Δευτέρα 23/9, 8.00 μ.μ.), στον Φιλοπρόοδο Ομιλο Υμηττού, στο κτίριο Κανθάρου στον Πειραιά, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, στο Ιδρυμα Τ. Σινόπουλος στη Νέα Ιωνία, στη Μονή Καισαριανής, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, σε Μουσεία κ.α. Αλλά και στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Δήμητρα Ρ.